Επικοινωνία

Πόσα ταξίδια κάνει μια συλλέκτρια νέκταρος, γύρης σε μια ημέρα;

Μια εργάτρια μέλισσα όταν κουβαλάει τροφή είναι πολύ βιαστική και δεν θέλει να σπαταλάει τζάμπα χρόνο. Φορτώνει τροφή και τρέχει γρήγορα να την αποθηκεύσει στη κυψέλη και μετά να γυρίσει πάλι  πίσω να φορτωθεί εκ νέου νέκταρ ή γύρη. Αυτό μπορεί να συμβεί έως και 50 φορές σε μια ανοιξιάτικη ημέρα με κοντινή ανθοφορία, αν λάβουμε υπόψη ότι δουλεύουν 14 ώρες το 24 ώρο (όσο υπάρχει φώς). Το πιο συνηθισμένο όμως είναι η μέλισσα να κάνει 10 ταξίδια περίπου.

Οι μέλισσες είναι τόσο εργατικές που πολλές φορές από τη πολύ δουλειά δεν προλαβαίνουν να γυρίσουν στη κυψέλη το βράδυ. Και αναγκάζονται να ρίξουν ένα υπνάκο πάνω στα δροσερά λουλούδια. Αυτό την άνοιξη δεν είναι επικίνδυνο διότι οι θερμοκρασίες δεν είναι χαμηλές, ωστόσο αν συμβεί χειμώνα ο θάνατος είναι βέβαιος.Bee.jpg

Οι μελισσοκόμοι παρατηρούν ότι την Άνοιξη όταν κάνουνε μεταφορές στα μελίσσια και κλείνουνε τα πορτάκια νύχτα, μόλις ξημερώσει υπάρχουν μέλισσες στο μελισσοκομείο. Αυτές φυσικά ήρθαν από τους αγρούς όπου και κοιμήθηκαν. Εκτός αν έχουνε ξεχάσει κανένα πορτάκι ανοιχτό!

Η μέλισσα την άνοιξη δουλεύει ακατάπαυστα και σε κάθε ταξίδι μπορεί να επισκεφτεί έως και 100 λουλούδια και αυτό εξαρτάται από τη ποσότητα νέκταρ που δίνουν. Ο εργασιακός φόρτος είναι άμεσα συνδεδεμένος με το χρόνο ζωής. Η υπερκόπωση που έχει ως αποτέλεσμα να μικραίνει τη ζωή τους σε 30-40 ημέρες για κάθε μέλισσα.

ARW66511

★Διανέμουμε τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα★

Δωρεάν διανομή σε όλη την Θεσσαλονίκη

★Με παραγγελίες προϊόντων αξίας 50€ και άνω, δωρεάν αποστολή. Για  παραγγελίες μικρότερης αξίας, το κόστος αποστολής ανέρχεται  σε 5,50€★
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6932333110
http://www.facebook.com/melifoivos
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s